Fødselsdagsboller
Som jeg lovede i mit allerførste indlæg på min blog, kommer her en rigtig god opskrift på boller som vi bruger til festlige lejligheder, eller til en dag hvor man trænger til lidt forkælelse.
Af denne portion får man cirka 28 stk.
Man skal bruge:
6-7 dl. vand eller mælk
100 gr. gær
150 gr. smør
1 1/2 dl. sukker
2 tsk. kardemomme
Cirka et kilo hvedemel
Smør smeltes, og vandet/mælken hældes sammen med smøret.
Hældes i en skål og heri opløses gæren.
Sukkeret røres i, og mel og kardemomme sies i, og røres rigtig godt sammen til en god og lind dej. Dejen hældes ud på bordet og æltes, til den er blød og smidig.
Kom dejen i en skål, og lad den hæve et lunt sted i cirka 1/2 time.
Når dejen er hævet, skal den æltes igennem endnu engang, og rulles til en pølse, som skæres ud i passende størrelser, og æltes til fine runde fødselsdagsboller.
Nu skal bollerne hvile sig på bagepladen under et viskestykke i 20-30 minutter.
Og herefter er de parate til at komme i en 200 grader varm ovn, og bages til de er lækre gyldne i 12-15 minutter.
Skal de være rigtig festlige, kan de pyntes med glasur og krymmel.....eller prøv at dyppe den i kakaoglasur og derefter i kokos.....uhmmm siger jeg bare.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar